Twee Single Pair Ethernet kabels zijn speciaal ontwikkeld voor de toenemende datatransmissiesnelheden in de automatisering. Naast de SAB CATLine C-Track, een Single Pair Ethernet kabel geschikt voor kabelrupssystemen, ontwikkelden we een SPE-kabel geschikt voor robots met UL-goedkeuring - SAB CATLine SPE Robot.

Bij een bandbreedte van 1-600 MHz zorgen de voor kabelrupsen of robots geschikte SAB CATLine SPE-kabels voor een veilige en betrouwbare datatransmissie. Deze kabels zijn ook bestand tegen weekmakers en olie. Daarnaast zijn ze UL-gekeurd en conform RoHS-richtlijnen geproduceerd. 

Afhankelijk van de wensen en vereisten van de klant en de toepassing kunnen de volgende Single Pair Ethernet kabels worden aangeboden: 

SAB CATLine SPE C-Track - Single Pair Ethernet rupskabel met UL keur
De CATLine SPE C-Track is geschikt voor inzet in kabelrupssystemen onder ruwe, industriële omstandigheden zoals in de automatisering. 

SAB CATLine SPE Robot – Single Pair Ethernet robotkabel met UL keur
De CATLine SPE Robot is geschikt voor inzet onder ruwe, industriële omstandigheden op robots.

SAB CATLine SPE HT – Hittebestendige Single Pair Ethernet kabel met UL keur
De CATLine SPE HT is geschikt voor inzet onder ruwe, industriële omstandigheden bij temperaturen +180°C.

SAB CATLine SPE Rugged - Robuuste Single Pair Ethernet kabel voor binnen- en buitentoepassingen

Single Pair Ethernet kabels: opbouw en ontwikkeling
Vanwege de hoge mechanische belastingen en tranmissievereisten van Single Pair Ethernet kabels, worden ook de eisen aan het ontwerp en de productie ervan aanzienlijk verhoogd in vergelijk met meerparige ethernetkabels. SAB CATLine SPE-kabels voldoen 100% aan deze productiespecificaties. 

Alle kabels zijn opgebouwd als Single Pair (2 x AWG 26/7) en kunnen, afhankelijk van de toepassing, ook als hybride kabel worden opgebouwd. SAB verwacht veel toepassingsgerelateerde speciaaloplossingen, bijvoorbeeld in energievoorziening voor motoren en sensoren. Daag ons uit met uw individuele uitdaging en wij zoeken graag naar een geschikte kabeloplossing. Dat is onze specialiteit.

Afhankelijk van de toepassing worden er verschillende eisen gesteld aan de constructie van de kabel. Voor de CATLine SPE C-Track kabel voor gebruik in kabelrupssystemen is gekozen voor een zeer flexibele opbouw met een speciale omwikkeling en afscherming, geschikt voor continu flexibele inzet. Voor gebruik op robots is de opbouw dusdanig aangepast dat er een torsiehoek van +/- 180° kan worden gegarandeerd.

Voordelen ten opzichte van klassieke ethernetkabels
Vergeleken met een klassieke 4-parige ethernetkabel, biedt de SPE-kabel ruimtebesparingen tot 30% en gewichtsvoordelen tot 35%. Het besparingspotentieel in euro's is daarom enorm als je het aantal aangelegde kabels in kilometers extrapoleert. Gedurende een levenscyclus voor bijvoorbeeld een spoorlijn, bespaart men al snel 6-cijferige eurobedragen. 

Normen, specificaties & voorwaarden
Een T1 SPE C-Track-kabel moet voldoen aan de elektrische en transmissievereisten volgens de standaard CD IEC 61156-12 Ed. 1.0.

Heeft het gebruik in robots / kabelrupssystemen invloed op de transmissiekwaliteit?
Volgens actuele kennis heeft SPE niet meer bandbreedte nodig dan CAT 7A kabels van SAB.

Speciaaloplossingen voor speciale toepassingen
De fabricagemogelijkheden van SAB strekken zich niet alleen uit tot basistypes en standaard kabelafmetingen, maar met name tot speciaalkabels die speciaal ontwikkeld zijn volgens de specifieke wensen en eisen van de klant. Speciaaloplossingen kunnen ook al in kleinere lengtes worden ontwikkeld, wat interessant kan zijn voor bijvoorbeeld pilot-series. 

Kabelspecialist SAB is een van 's werelds toonaangevende fabrikanten van kabels en draden en daarnaast specialist in kabelassemblages en temperatuurmeettechniek. Meer dan 70 jaar ervaring in kabel- en draadproductie en in temperatuurmeet- en regeltechniek hebben van een eenmanszaak een internationaal bedrijf gemaakt met meer dan 500 specialisten werkzaam. De sterke punten liggen niet alleen in de productie van standaard kabels, maar juist in de constructie van speciaaloplossingen. SAB produceert op verzoek van de klant meer dan 1500 speciaalkabels per jaar.

Naar boven

Flexibele speciaalkabels op maat ontwikkeld

Familiebedrijf sinds 1947