"Medical-Grade“ kabel voor medische toepassingen

Een heldere beeldweergave is cruciaal voor succesvolle operatieve behandelingen. Vanwege de vraag naar steeds snellere transmissiesystemen en storingsvrije beeldverwerkingsapparatuur, staan de ontwerpers van camerasystemen voor steeds grotere uitdagingen betreffende het kiezen van de geschikte kabel. 

Daarbij komen vaak de volgende vragen naar voren:

  • Komt de bestaande aderdoorsnede overeen met de vereiste kabellengte en kan daarmee de transmissienorm worden bereikt?
  • Kan beeldruis door storingen worden geminimaliseerd of zelfs volledig worden uitgesloten?
  • Is de kabel flexibel genoeg, waardoor de manuele bediening van de camera niet wordt belemmerd? 

De overwegingen omtrent de geometrische afmeting van de camerabehuizing en de verbindingstechnologie in het apparaat zelf, is een andere factor waarmee rekening moet worden gehouden tijdens de ontwikkeling. Indien ook nog eens toelatingseisen, zoals UL-goedkeuring een rol spelen, moet ook nog gekeken worden naar de juiste wanddikte voor de kabelisolatie en de juiste brandeigenschappen. Dergelijke materiaal specifieke parameters kunnen echter zowel de flexibiliteit als het overdrachtskarakter beïnvloeden.

Nieuwe ontwikkelingen en de productie van kleine series

"We stellen ons bovenstaande vragen en ontwikkelen op basis daarvan de juiste oplossing met behulp van onze mogelijkheden op het gebied van modulaire kabelconstructie en vele jaren ervaring. Als we tegen limieten aanlopen, die niet door aannemelijke theorieën kunnen worden verplaatst, rollen we onze handen uit de mouwen, produceren we een sample en testen we het eindproduct", zegt Marc Gerlatzek, Product Manager voor Medische Technologie bij SAB Bröckskes.

Seriematig geproduceerde „medical-grade“ USB 3.0 kabel

De Medical-Grade USB 3.0 kabel is reeds ontwikkeld en klaar voor serieproductie. Vanwege de fijne balans tussen een zeer flexibel ontwerp, het lage gewicht en de veilige datatransmissie, is deze innovatie zeer geschikt voor een manuele positionering van intra-orale camerasystemen - zonder het ongewenste kabelgewicht op het systeem te leggen.

Flexibele speciaalkabels op maat ontwikkeld

Familiebedrijf sinds 1947