Robuuste enkel- en meeraderige HV-kabels voor
elektrische bouw- en speciale voertuigen

 

De zeer robuuste HV-kabels uit de nieuwe HV 1000 C-serie zijn geschikt als hoogspanningsbedrading in bouw-, landbouw- en speciale voertuigen.

De enkeladerige (SC) HV-kabel is standaard verkrijgbaar in acht maatvoeringen met nominale doorsneden van 6 mm2 tot 95 mm2. Deze enkeldraad voldoet verder aan de speciale veiligheidseisen die van toepassing zijn voor elektrische of hybride aangedreven bedrijfsvoertuigen.

Vanwege de hoge mechanische sterkte, de zeer goede olie- en temperatuurbestendigheid én bestendigheid tegen omgevingsinvloeden is de HV-enkelader - ontworpen voor nominale spanningen tot 1000 V AC/DC - ideaal voor bijvoorbeeld de elektrische aansluiting van omvormers en elektramotoren.

De meeraderige (MC) HV-kabel is verkrijgbaar in afmetingen van 2 x 2,50 mm2 tot 5 x 6,00 mm². Deze kabel wordt bijvoorbeeld gebruikt als verbindingskabel naar de cabineverwarming, EV-compressor of HV-warmtepomp in elektrische- en hybride voertuigen.

De dubbel EMC-afgeschermde hoogspanningskabels met blanke koperdraden en oranje TPE-U-mantel zijn koudebestendig tot -50°C volgens DIN EN 60811-506 en zijn bestand tegen temperaturen tot +125°C voor een gebruiksduur tot 2.000 uur.

De extreem rekbare, zeer slijtvaste en schuifbestendige buitenmantel maakt kleine buigradiussen mogelijk en bespaart in veel gevallen de noodzaak om extra beschermende buizen te installeren. Andere kwaliteits- en veiligheidskenmerken zijn onder andere de vlamvertragende en zelfdovende materiaaleigenschappen volgens IEC 60332-1-2, evenals de hoge bestendigheid tegen modder, UV, ozon en zout water. Alle materialen zijn vrij van schadelijke stoffen en voldoen aan de RoHS-richtlijnen. 

Naast deze uitvoeringen in het vaste aanbod, bieden wij ook andere mogelijkheden in opbouw of kleur aan. 

Voor de precieze specificaties, zie hieronder:


    HV-kabel enkelader: HV 1000 C - SC
    HV-kabel meeraderig: HV 1000 C - MC

Flexibele speciaalkabels op maat ontwikkeld

Familiebedrijf sinds 1947