Skip navigation

Speciaalkabel • Temperatuur Meettechniek • Kabelassemblage

News

Medical-Grade“ Kabel voor Medische toepassing

Optimale positionering van intra-orale camera systemen, door biocompatibele en hoog-flexibele USB 3.0 kabels

Voor hoge resolutie camera systemen in het medische bereik, biedt kabelfabrikant en kabelsysteemspecialist SAB Bröckskes hoogwaardige kabels aan, die aan de strengste vereisten in de medische sector voldoen.

Beelvormende (imaging) systemen, zijn een vast onderdeel in de medische diagnostiek en bij operatieve behandelingen. Een heldere weergave is daarbij doorslaggevend voor (het succesvol verlopen van) de ten doel gestelde therapie. De vraag naar steeds snellere transmissiesystemen en interferentie-geminimaliseerde weergave-apparaten vormt dus een grote uitdaging voor de ontwerpers van camerasystemen, met betrekking tot kabelselectie.

Daarbij komen vaak de volgende vragen naar voren:

  • Past de bestaande aderdoorsnede samen met de vereiste kabellengte en kan daarmee de transmissienorm worden bereikt?
  • Kan ruis, door interferentie, worden geminimaliseerd of zelfs geëlimineerd?
  • Is de kabel nog steeds flexibel genoeg om de bediening van een handmatig bediende camera niet te belemmeren? 

De overwegingen omtrent de geometrische afmeting van de camerabehuizing en de verbindingstechnologie in het apparaat zelf, is een andere factor waarmee rekening moet worden gehouden tijdens de ontwikkeling. Indien ook nog eens toelatingseisen, zoals UL-goedkeuring een rol spelen, moet ook nog gekeken worden naar de juiste wanddikte voor de kabelisolatie en de juiste brandeigenschappen. Dergelijke materiaal specifieke parameters kunnen echter zowel de flexibiliteit als het overdrachtskarakter beïnvloeden.

Nieuwe ontwikkelingen en de productie van kleine series

We stellen ons bovenstaande vragen en ontwikkelen op basis daarvan de juiste oplossing met behulp van onze mogelijkheden op het gebied van modulaire kabelconstructie en vele jaren ervaring. Als we tegen limieten aanlopen, die niet door aannemelijke theorieën kunnen worden verplaatst, rollen we onze handen uit de mouwen, produceren we een sample en testen we het eindproduct, "zegt Marc Gerlatzek, Product Manager voor Medische Technologie bij SAB Bröckskes.

Seriematig geproduceerde „medical-grade“ USB 3.0 kabel

Om reeds vandaag klaar te zijn voor de beeldvorming van morgen, is er al een "medical grade" USB 3.0-kabel ontwikkeld en geproduceerd die gereed is voor serieproductie. Met de juiste balans tussen zeer flexibele ontwerpkenmerken, een laag gewicht en veilige gegevensoverdracht, is deze innovatie bijvoorbeeld zeer geschikt om de handmatige bediening van intra-orale camerasystemen met onnodig kabelgewicht op het apparaat niet te belemmeren.