SAB worldwide.com
  • Wij zijn blij dat  u zich interesseert in ons nieuws.
    Wij zijn blij dat
    u zich interesseert in ons nieuws.

Nieuws

NIEUWE PRODUCTEN

Brandveiligheid in railvoertuigen blijft een zeer belangrijk onderwerp bij de daarvoor verantwoordelijke personen in de rail industrieDe gevarieerde wereld van sensorsystemen in de automative industrieScheepskabelsKabels voor trein- en wagonbouw, en spoorwegtoepassingenTwee in éénMobiele Meet Technologie voor HV Componenten - HV SensorenSABIX Ultra KabelEthernet en Gigabit Ethernet Kabels voor Railway TechnologieBlueLine - Kabels voor ScheepsbouwKabel en draad voor toepassing op luchthavensBesilen® (siliconen) geïsoleerde draadKabels voor bouw- en utiliteiten VoertuigenCAT 6 Gigabit Ethernet KabelsTray Cables - VFD Symmetrical Lean TR Typ MTW and WTTCKabels voor havenkranenKabels voor windkracht installaties

Klantspecifieke kabeloplossing voor de Railway industrie 

 

Voortdurend worden, op het gebied van kabel en draad voor toepassing in de Railway industrie, vernieuwde eisen gesteld. SAB Bröckskes ontwikkelt daarop continu nieuwe speciaal kabels, op basis van de door de markt gevorderde eigenschappen.


SAB zet daarbij met name in op vlamwerende, halogeenvrije en zelfdovende materialen, gecertificeerd volgens DIN 45545, IEC 60331 & EN 50200.   

 

Nieuwe kabels voor de Railway industrie

Hogere standaarden aangaande brandveiligheid in Rail voertuigen

Brandveiligheid in railvoertuigen blijft een zeer belangrijk onderwerp bij de daarvoor verantwoordelijke personen in de rail-industrie  


De eisen welke worden gesteld aan kabels in railvoertuigen zijn altijd zeer hoog geweest, teneinde de algehele veiligheid van passagiers te waarborgen. De nieuwe Europese standaard: DIN EN 45545-2 gaat verder, waarbij aangescherpte normen gelden met betrekking tot brandveiligheid. Buiten halogeenvrijheid, wordt voor alle kabels gesteld dat deze vlamwerend en zelfdovend moeten zijn en dus niet mogen bijdragen aan de verspreiding van vuur.    

 

Toepassingsgebieden 

SAB Bröckskes Ethernet kabels van categorieën 5, 6 en 7 hebben reeds hun beste prestaties aangetoond, specifiek in zware omstandigheden. Vanwege de huidige en toekomstige ontwikkelingen in zowel de automatisering alsook de rail industrie, de toenemende hoeveelheid en frequentie van data overdracht, biedt SAB Bröckskes nu de nieuwe rail FRNC kabel, volgens DIN EN 45545-2, speciaal voor de inzet in openbaar vervoer.   

 

Lees meer

UL goedkeuring - Kabel assemblage

We verzorgen de productie van kabel tot aan de UL gekeurde kabel assemblage.

 

SAB Bröckskes GmbH & Co. KG heeft het assortiment uitgebreid met kabel assemblage, voorzien van UL goedkeuring, volgens de UL standaard Kabel Assemblage "Categorie ZPFW 2" (UL) en "ZPFW8" (Canada). Hiermee versterken we onze positie als kabelspecialist, met kabel assemblage naar wens van de klant.


 

De gevarieerde wereld van sensorsystemen in de automative industrie

Buiten het simpelweg meten van temperaturen in verschillende toepassingen en industrieën , worden vandaag de dag via sensoren ook verandering van materialen en systemen gemeten. Hierbij dient te worden opgemerkt dat niet-elektrische signalen in elektrische signalen omgezet moeten worden, om te zorgen voor uniforme signalen van veldbussen.  

 

In het toepassingsgebied E-mobility, waarin hoog-voltage batterijen worden aangestuurd en de veiligheid van de gebruiker gegarandeerd moet worden, heeft SAB Bröckskes, samen met partner CSM GmbH, een speciaal temperatuur-meet-systeem ontwikkeld.

Buiten de hoog-voltage sensoren, produceert SAB Bröckskes ook geassembleerde kabels en snoeren voor aan druksensoren, toerental meters en drijfsensoren. SAB’s geassembleerde kabels voor spanningsmeters, welke de compressie en uitzetting van bepaalde materialen vastleggen door de weerstand te meten, worden toegepast in de automobiel industrie teneinde materiaalveranderingen aan auto’s vast te stellen. Hier worden bijvoorbeeld verandering in metaal, onder invloed van schudden op de weg, vastgesteld.    

Ten slotte is het van groot belang dat een snelle evaluatie van de gemeten waarden volgt. Doormiddel van een TEDS (Transducer Electronic Data Sheet) systeem wordt een hogere mate van efficiency gecreëerd. Gelijkende op de term Plug&Play wordt dit systeem Plug&Measure genoemd. Het stelt de gebruiker in staat om snel analyses te maken op basis van de meet-data.    

SAB Bröckskes Benelux is een vertrouwde partner voor sensoren.
We leveren temperatuur-meet-techniek, bijbehorende kabels en ook kabel assemblage, allemaal vanuit onze eigen fabriek. Verderop vindt u een overzicht van verschillende inzetgebieden:

Kabels voor sensoren

Scheepskabels

 

Als expert op het gebied van speciale kabeloplossingen, kijkt SAB Bröckskes terug op jaren van ervaring in kabel productie. Elk SAB product is een combinatie van know-how opgedaan in een grote verscheidenheid aan industrieën. Door de introductie van een nieuwe lijn kabels met GL en DNV keur, vergroten we de range kabels voor een toepassing in de scheeps- en offshore industrie.

 

Ballast water geeft het noodzakelijke tegengewicht op een schip. Ieder jaar worden miljarden ton aan ballast water verspreid over de oceaan. Samen met dit ballast water worden ook ongenode gasten zoals dieren, vis, krab, bacteriën, en microben vervoerd naar hun ultieme bestemming. In deze nieuwe omgeving, zonder natuurlijke vijanden, beïnvloeden of infecteren ze andere dieren zodat aanzienlijke ecologische en economische schade kan ontstaan dat op zijn beurt een gevaar is voor de mensheid.

 

Het IMO (International Marine Organisation) werkt aan een overeenkomst om dergelijke gevaren te beperken en/of in zijn geheel te vermijden: een internationale overeenkomst met betrekking tot de controle en management van ballast water van schepen en bezinksels. In 2016 moet al het ballast water op schepen schoon en gesteriliseerd zijn door speciale behandelingssystemen zodat het aan de voorgeschreven standaard voldoet.

 

Voor het gebruik op handels- en passagiersschepen heeft SAB Bröckskes een speciale lijn kabels ontwikkeld met keur die geschikt zijn voor deze toepassing. Vaak zijn adequate oplossingen voor deze speciale toepassingen en eisen niet beschikbaar op de markt. Dit is een sterk punt van SAB Bröckskes als kabelproducent. Door een hechte samenwerking met onze partners worden oplossingen ontwikkeld die voldoen aan de overeenkomstige internationale standaarden. Hierbij worden de producten dusdanig aangepast (materiaalgebruik en constructie), zodat de gewenste eigenschappen worden behaald en aan alle vereisten wordt voldaan. Het resultaat is een kabel met de hoogste functionaliteit voor een specifieke toepassing. SAB Bröckskes neemt daarbij ook zijn verantwoordelijkheid in het testen van de kabels en het behalen van de benodigde keuren, in dit geval DNV, GL, LR, en ABS.

 

Voor het aansluiten van een verscheidenheid aan elektrische systemen op een schip, biedt SAB Bröckskes nu een range aan kabels aan met marine keur: SABIX BlueLine. Een overzicht van deze product range vind u via onderstaande link:

 

Blueline - Marine kabels

Industriële Ethernet CAT 7 & CAT 7A kabels 

Kabels voor industriële toepassing moeten vandaag de dag voldoen aan extreem hoge eisen. Zo moeten de kabel bestendig zijn tegen de zwaarste omgevingscondities, zoals bijvoorbeeld; hoge temperaturen, aanwezigheid van olie, vet, agressieve chemicaliën of vocht. Maar denk ook aan extreme mechanische belasting, in bijvoorbeeld kabel-rups & robot toepassingen. 

 

SAB Ethernet kabels, category 5 en 6 hebben zich reeds bewezen met uitstekende praktijkresultaten. Vanwege de huidige en toekomstige ontwikkelingen, specifiek in de automatiseringstechniek- met immer toenemende datavolumes en doorvoersnelheden, biedt SAB een geheel nieuwe generatie ethernet kabels. Na intensieve ontwikkel- en ontwerp inspanningen en de nodige testseries, wordt het productgamma daartoe uitgebreid met CAT 7 en CAT7A ethernet kabels voor industriële toepassingen.

Toepassingen lopen uiteen van relatief eenvoudige bewogen toepassingen, tot de inzet in kabelrups-systemen en robots. Op het gebied van productie lopen mogelijkheden uiteen van standaard maatvoeringen tot hybride kabels met een geïntegreerd CAT 7 element, op basis van de klantvraag.


Klik hier voor meer informatie

Kabels voor spoorwegtoepassingen en trein- en wagonbouw

Halogeenvrije kabels voor spoorwegtoepassingen en trein- en wagonbouw, getest volgens DIN EN 45545-2. De standaard serie DIN EN 45545-2 heeft de voorheen geldende DIN 5510-2 vervangen.

Lees meer

Twee in één

Fabrikanten van aandrijvingseenheden kunnen de bekabeling aanzienlijk reduceren engelijktijdig ruimte, gewicht en kosten besparen. 

 

Tot dusver waren over het algemeen twee kabels nodig in de aandrijvingstechniek. Eén kabel voor de stroomvoorziening van de aandrijving en een encoder kabel voor de terugkoppeling van diverse signalen (data transmissie) naar de aandrijving. De ontwikkeling van nieuwe digitale transmissiesystemen maakt nu het gebruik van de zogenoemde één-kabel-oplossing mogelijk. Daarbij worden de stroomvoorziening en de sensorsignalen verzonden door middel van één kabel.

 

De één-kabel-oplossing van kabelproducent- en ontwikkelaar SAB verenigt en combineert de twee functies van beide kabels in één kabel.

 

Het voordeel voor aandrijvingsfabrikanten ligt voor de hand. Door het gebruik van maar één kabel in plaats van twee, scheelt het tijd en inspanning. Verdere voordelen zijn een lager gewicht en minder benodigde ruimte, in het bijzonder bij gebruik in zeer flexibele toepassingen zoals in kabelrupssystemen.

 

Als expert in het aanbieden van speciale oplossingen, biedt SAB diverse één-kabel-oplossingen die in ons eigen testcentrum zijn getest.

Mobiele Meet Technologie voor Hoog Voltage Componenten - HV Sensoren

Het meetsysteem is speciaal ontwikkeld voor veilige temperatuur metingen op hoog-voltage componenten en is specifiek geschikt voor mobiele toepassing in bijvoorbeeld elektrische- en hybride voertuigen.

 

✓ Temperatuur metingen op hoog voltage componenten
✓ Specifiek geschikt voor toepassing in het veld van e-mobility
✓ Kan toegepast worden in nabijheid van meetpunt
✓ Type test/goedkeuring van het complete systeem door een aangeschreven laboratorium

Lees meer

SABIX Ultra Kabel

Vuurbestendigheid is nog nooit zo flexibel geweest. Bescherming bij brand, halogeenvrijheid, flexibiliteit en olie bestendigheid, zijn karakteristieken welke verenigd zijn in onze nieuwe product range: SABIX ULTRA.  

Vanwege het nieuw ontwikkelde mantelmateriaal is de kabel inzetbaar in flexibele toepassingen en biedt het de hoogste brandveiligheid volgens de normen EN 60332-3 Cat. C of D, en de Franse norm NF C 32-070 C 1.

Lees meer

Ethernet en Gigabit Ethernet Kabels voor Railway Technologie

Naar brand-bestendigheidsnorm DIN 5510.

De SABIX types R 660 CAT 5e 2x2x22 AWG en R 691 CAT 6 4x2x26 AWG voldoen aan bovengestelde norm.Lees meer

BlueLine - Kabels voor Scheepsbouw

Halogeenvrije connectie, data, stuur, en stroomkabel en draad alsmede FEP- connectie kabel met goedkeuring voor toepassing op schepen, zoals Germanischer Lloyd (GL), Lloyd's Register (LR) en American Bureau of Shipping (ABS). 


Lees verder

Kabel en draad voor toepassing op luchthavens

Of het nu voor installatie in passagiersbruggen, bedradingskabels, continu flexibele rupskabels, of kabels voor bus systemen gaat; SAB Bröckskes is de innovatieve partner, voor een probleemloze werking van uw systeem.


Lees meer

Besilen® (siliconen) geïsoleerde draad B 107/ B 108

Besilen® (siliconen) geïsoleerde enkeladers voor toepassing in bijvoorbeeld stroomvoorzieningen in railvoertuigen.


Lees meer

Kabels voor bouw- en utiliteiten Voertuigen

Deze kabels zijn specifiek ontworpen voor onbeschermde toepassing, bij hoge mechanische belastingen, en kunnen daarom dus toegepast worden in bijvoorbeeld bouw-machines en voertuigen

Lees meer

CAT 6 Gigabit Ethernet Kabels

GE 691 / S GE 696

Flexibel en duurzaam, CAT 6 Gigabit Ethernet kabels.

lees meer

Tray Cables - VFD Symmetrical Lean TR Typ MTW and WTTC

Variable Frequency Drive - Tray Cable and Machine-Tool Cable with overall copper screen and three tinned ground wires to be used at, for instance, frequency regulated drives.

File: SAB_VFD_symmetrical_Lean_TR_en.pdf (300 K)

Kabels voor havenkranen

Festoon kabels - Trommelbare kabels - Spreader kabels

Met name in havenkranen en containerkranen 


Lees meer

Kabels voor windkracht installaties

Windenergie is booming: overal waar constant hoge windsnelheden heersen, worden nieuwe windenergie turbines geïnstalleerd. Om een soepel verlopend proces te waarborgen, is voor deze productiereeks speciale kabels nodig die geschikt zijn voor verschillende toepassingen. SAB Bröckskes heeft een verscheidenheid aan kabels voor verschillende toepassingen in windkracht turbines en installaties ontwikkeld. 


Lees meer

Contact
#### Kyto ####